طرز تهیه نودل کره ای شفاف یا چاپچائه

به گزارش وبلاگ روشینا، نودل کره ای شفاف یا چاپچائه (Japchae) که گاهی جاپچائه هم خوانده می گردد، یکی از غذاهای سنتی کره ای است که از سبزیجات تفت داده شده و نودل شیشه ای تشکیل شده است. نودل این غذا مخصوص است و آن را از نشاسته سیب زمینی تهیه می نمایند. تمام مواد این غذا قبل از تفت تماشا با روغن کنجد، سس سویا، و میزانی شکر قهوه ای ترکیب می گردد تا مزه دار گردد. طعم کلی جاپچائه را شیرین و تند توصیف می نمایند که البته بستگی به میزان فلفل سیاه مورد استفاده شما هم دارد.

طرز تهیه نودل کره ای شفاف یا چاپچائه

جاپچائه را می توان به عنوان غذی اصلی برای وعده ناهار یا شام یا به عنوان بانچان (دورچین) برای سرو همراه باقی غذاهای اصلی مثل بولگوگی و گالبی تهیه کرد. بعلاوه جاپچائه را می توان داغ یا سرد سرو نمود. در گذشته جاپچائه یا نودل شفاف همراه با سبزیجات، غذایی مخصوص دربار پادشاهی و اشراف کره ای بود، اما در حال حاضر در فهرست غذاهای رایج کره ای و معروف قرار گرفته است. در خصوص تاریخ آشپزی در کره مطالب جالبی وجود دارد.

مواد لازم برای تهیه نودل کره ای شفاف یا جاپچائه

  • گوشت گاو فیله مینیون 300 گرم
  • قارچ شیتاکه 300 گرم
  • سیر 3 حبه درشت
  • روغن کنجد 3 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • شکر قهوه ای 3 قاشق غذاخوری
  • سس سویا 3 قاشق چایخوری
  • اسفناج 300 گرم
  • نودل شفاف 1 بسته
  • هویج 1 عدد بزرگ
  • فلفل قرمز دلمه ای 1 عدد بزرگ
  • پیازچه 200 گرم
  • قارچ سفید 200 گرم
  • پیاز 1 عدد بزرگ
  • روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
  • تخم مرغ 1 عدد
  • کنجد بو داده برای تزیین

طرز تهیه نودل کره ای شفاف یا جاپچائه

مرحله 1

ابتدا ضروری است گوشت را مزه دار نموده و کنار بگذاریم. فیله گاو را بعد از خارج کردن از یخچال با یک چاقوی تیز برش بزنید به شکلی که قطری در حد سه الی چهار سانتی متر داشته باشد. بعد هر قطعه را به صورت نواری برش بزنید، نه خیلی نازک و نه خیلی کلفت. قارچ ها را بشویید و سپس هلالی اسلایس کنید.

گوشت و قارچ را داخل ظرف گردی بریزید. یک حبه سیر درشت را با چاقو له نموده و خرد کنید و همراه یک قاشق شکر قهوه ای یا سفید، دو قاشق چایخوری سس سویا، یک قاشق چایخوری روغن کنجد و نمک و فلفل سیاه داخل یخچال کنار بگذارید تا جا بیفتد.

مرحله 2

حالا تخم مرغ را برداشته و در ظرفی بشکنید و سفیده و زرده آن را جدا کنید. برای چاپچائه می توانید هم از سفیده و هم از زرده بهره ببرید، این بسته به سلیقه شماست. در این دستور از زرده تخم مرغ استفاده می کنیم. در یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و بعد از داغ شدن زیر آن را خاموش کنید. حالا زرده را کف ماهیتابه پهن کنید تا با حرارت خود ظرف بپزد. آن را برگردانید و مطمئن شوید طرف دیگر پخته باشد.

مرحله 3

قابلمه ای میانه را از آب پر کنید. مقداری نمک به آب در حال جوشیدن اضافه کنید. حالا اسفناج ها را برداشته و خوب بشویید و با دست، آب اضافی شان را بگیرید. سپس آنها را داخل آب جوش قرار بدهید تا به مدت سی ثانیه الی یک دقیقه بپزند. سپس بلافاصله بعد از خارج کردن از ظرف، آنها را زیر آب سرد بشویید و آب گیری نمایید. مجددا آب اضافی اسفناج را با دست بگیرید.

اسفناج ها را داخل کاسه ای گود ریخته و مقداری سس سویا و روغن کنجد به آن اضافه کنید.

مرحله 4

نودل کره ای شفاف را طبق دستور پشت بسته بپزید. سپس آب داخل قابلمه را خالی کنید و نودل ها را در ظرف توری بریزید تا آب اضافی شان خارج گردد. اگر نودل ها خیلی دراز هستند می توانید با قیچی آنها را برش بزنید و کناری بگذارید.

مرحله 5

حالا تخته مخصوص خرد کردن سبزیجات را آماده کنید. پیازچه ها را بردارید و به طول تقریبا هشت سانتی متری برش بزنید. سپس پیاز را به صورت هلالی اسلایس کنید. قارچ های سفید را برداشته و هلالی اسلایس کنید.

هویج و فلفل دلمه ای قرمز را به صورت نواری برش بزنید. حتما تخم های داخل فلفل قرمز را از آن جدا کنید. حالا زرده تخم مرغ پخته را آهسته لوله کنید و با چاقو آن را نواری ببرید.

مرحله 6

حالا نودل ها را کنار اسفناجی که قبلا مزه دار کردید قرار بدهید و یک قاشق چایخوری سس سویا، یک قاشق چایخوری شکر به آن اضافه نموده و هم بزنید تا خوب با نودل ترکیب گردد.

مرحله 7

ماهیتابه ای را بردارید و مقداری روغن سرخ کردنی به آن اضافه کنید. پیازها و پیازچه را همراه مقداری نمک تفت بدهید تا وقتی که پیاز شفاف گردد. آنها را از روی گاز بردارید و این بار قارچ ها را تا زمانی که آب بیفتند و برق بزنند تفت بدهید و بعد روی کاسه نودل و اسفناج بریزید.

هویج و بعد فلفل قرمز را تفت بدهید و در نهایت داخل ماهیتابه خالی مجددا روغن ریخته و گوشت و قارچ مزه دار شده را از یخچال دربیاورید و داخل ماهیتابه داغ بریزید و تا زمان پخت گوشت و قارچ تفت بدهید. سپس، آنها را روی باقی سبزیجات سرخ نموده اضافه کنید.

مرحله 8

یک حبه سیر را له و خرد نموده و روی مواد بریزید. یک قاشق غذاخوری سس سویا و یک قاشق غذاخوری شکر را هم اضافه کنید. روغن کنجد و مقداری فلفل سیاه را در این مرحله اضافه نموده و با دست، مواد را هم بزنید. در نهایت تخم کنجد و تخم مرغ نواری را هم اضافه کنید.

مرحله 9

یک ظرف دیس مانند آماده کنید و تمام محتویات کاسه مواد را داخل آن خالی کنید. می توانید برای تزیین مقداری دانه کنجد روی آنها بپاشید. چابچائه شما آماده است. نوش جان!

تاریخچه کوتاهی در خصوص جاپچائه

نودل کره ای شفاف، در قرن هفدهم میلادی و در دوران حکمرانی سلسله چوسان در کره جنوبی ابداع شد. یکی از خدمتکاران گوانگهائه (Gwanghae) پادشاه وقت کره، غذای جدیدی را برای مراسم جشن و سرور دربار اختراع کرد که نامش را جاپچائه گذاشت. این غذا از ترکیبی از انواع سبزیجات یعنی خیار، ترب و قارچ تفت داده تشکیل شده بود.

نکته مهم آنست که برخلاف دستور امروزی جاپچائه، در آن موقع این غذا گوشتی نداشت. به دلیل رواج استفاده از سبزیجات در آشپزی کره ای و همینطور ممنوعیت قربانی کردن حیوانات برای مصرف گوشتشان، جاپچائه غذایی تماما وگان بود. پادشاه به مقدار ای از غذای یی چونگ (Yi Chung) خوشش آمد که او را به مقام وزرات خزانه داری منصوب کرد. همزمان جاپچائه نیز در فهرست غذاهای مورد علاقه خانواده پادشاهی قرار گرقت و صرفا برای خاندان پادشاهی و اشراف سرو می شد.

سوالات رایج درباره نودل کره ای

آیا می توانیم به جای نودل شفاف از نودل معمولی استفاده کنیم؟

نودل مخصوص چاپچائه یکی از اصلی ترین مواد اولیه در تهیه آن است که مزه خاصی به این غذا می دهد. با این حال اگر به آن دسترسی نداشتید می توانید از نودل شیشه ای (Glass Noodles) یا ورمیشلی چینی بهره ببرید. البته این دو مورد به جای نشاسته سیب زمینی از نشاسته ماش درست شده اند.

چگونه جاپچائه با نودل و گوشت ترکیب شد؟

نودل کره ای به شکلی که امروز می شناسیم محصول 200 سال قبل است. زمانی که مغول ها گندم و سیب زمینی شیرین را به کره جنوبی بردند، قوانین آشپزی خاص خود را نیز در آنجا رواج دادند که استفاده از گوشت قرمز و گوشت خوک را هم شامل می شد. سال 1919 اولین کارخانه نودل نشاسته سیب زمینی شیرین در کره افتتاح شد و جاپچائه ای که امروز می شناسیم، از ترکیب نودل شفاف با تکه های گوشت گاو پدید آمد. این غذا در دهه 1930 محبوب شد.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه نودل کره ای شفاف یا چاپچائه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نودل کره ای شفاف یا چاپچائه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید