چرا باید شکلات تلخ بخوریم؟!

به گزارش وبلاگ روشینا، مجله دلتا/ این ماده غذایی خوشمزه که کوچک و عظیم آن را دوست دارند علاوه بر اینکه بسیار پرطرفدار است، برای سلامتی ما نیز ماده غذایی بسیار ارزشمندی شمرده می گردد. خواص شکلات به قدری زیاد و حائز اهمیت است که نمی توان و نباید این ماده خوش خوراک را از برنامه غذایی خود، حذف کرد.

چرا باید شکلات تلخ بخوریم؟!

شکلات عادی از موادی همچون کاکائو، قند، کره کاکائو، چربی ها، امولسیون ها و طعم دهنده ها تشکیل شده و علاوه بر ارزش غذایی بالا، به عنوان یک منبع انرژی غنی نیز محسوب می گردد.

خواص شکلات

بوی شکلات باعث افزایش امواج مغزی و خود موجب آرامش می گردد. شکلات دارای اثر ضد باکتریایی روی دهان است که از پوسیدگی دندان جلوگیری می نماید.

از این لحظه به بعد، هنگام خوردن شکلات احساس گناه نخواهید کرد! چرا که علی رغم شهرت بدی که در افزایش وزن دارد و در اصل اینگونه نیست، فواید سلامتی بی شماری با این محصول شیرین نیز در ارتباطند. در این مطلب به مهمترین خواص شکلات اشاره شده است؛ با مجله دلتا همراه باشید.

برای قلب و گردش خون بسیار مناسب است

مطالعه جدیدی نشان داده که شکلات تلخ به انعطاف پذیری عروق خونی کمک نموده و از چسبیدن گلبول های سفید به دیواره های رگ های خونی جلوگیری می نماید. هر دو مورد ذکر شده از عوامل شایع عفونت های شریانی است که خواص شکلات نقش به سزایی در بهبود آن ها دارد.

همچنین در یک مطالعه 9 ساله سوئدی که بیش از31 هزار زن را مورد آنالیز قرار داده، معلوم شد در افرادی که هفته ای یک یا دو بار شکلات تلخ مصرف می نموده اند، خطر سکته قلبی تا یک سوم کاهش یافته است. مطالعات بعدی نیز نشان داده است که علاوه بر سکته قلبی، مصرف شکلات خطر ابتلا به سکته مغزی را نیز کم می نماید.

باعث برطرف سرفه می گردد

شکلات نیز همانند کدئین به دلیل تئوبرومین موجود در آن، سرفه را متوقف می نماید. ماریا بلویس، استاد بخش داروشناسی در موسسه ملی قلب و ریه در لندن، می گوید:

شکلات علاوه بر طعم دلنشینی که دارد، هیچ گونه عارضه جانبی منفی ندارد، در حالیکه کدئین باعث می گردد تا افراد اغلب احساس خواب آلودگی و کسل بودن نمایند.

حاوی املاح معدنی است

شکلات تلخ حاوی مواد معدنی سودمندی از جمله پتاسیم، روی و سلنیوم است؛ همچنین 100 گرم شکلات تلخ، تقریباً 67 درصد از آهن مورد احتیاج بدن را تامین می نماید.

میزان کلسترول را کاهش می دهد

معین شده است که مصرف شکلات، از طرفی سطح کلسترول بد (LDL) را کاهش داده و از سوی دیگر موجب افزایش کلسترول خوب می گردد. خواص شکلات شامل کاهش خطر بیماری قلبی -عروقی نیز خواهد شد.

به کاهش وزن کمک می نماید

شکلات می تواند به کاهش وزن نیز کمک کند. این یک واقعیت است! عصب شناس معروف، ویل کلاور می گوید:

خوردن تکه کوچکی از شکلات، 20 دقیقه قبل از غذا، هورمون هایی را در مغز ترشح می نماید که به مغز پیغام سیر شدن می دهد. درنتیجه باعث می گردد کمتر غذا بخوریم.

برای مادران و نوزادان بسیار مفید است

یک مطالعه فنلاندی نشان داده که شکلات باعث کاهش استرس زنان باردار می گردد و نوزادان مادرانی که در دوران بارداری شکلات مصرف می نمایند، بیشتر از نوزادان دیگر، می خندند.

از خطر ابتلا به دیابت جلوگیری می نماید

مصرف شکلات تلخ برای بهبود حساسیت به انسولین تایید شده است. بنابراین شکلات تلخ - در حالت معمول - ممکن است در تاخیر یا جلوگیری از خطر ابتلا به دیابت مفید باشد.

برای سلامت پوست مفید و موثر است

فلاونول های موجود در شکلات می توانند پوست را در مقابل آسیب های خورشید محافظت نموده و شما را در داشتن پوستی شاداب، زنده و جوان کمک نمایند.

برای مغز شما مفید است

تصور می گردد که میزان فلاونوئیدها با کم شدن حافظه در افراد مسن کاهش می یابد. به دلیل وجود این ماده در شکلات تلخ، و ویژگی های ضدالتهابی آن در درمان آسیب های مغزی نیز مفید است.

به شما احساس خوشحالی می دهد

شکلات حاوی فنیل اتیلامین (PEA) است، این همان ماده ای است که مغز هنگام عاشق شدن، ترشح می نماید. فنیل اتیلامین مغز شما را تشویق می نماید تا آندورفین های حس خوب را رها سازد.

همانطور که دیدید، شکلات دارای مزیت های باور نکردنی بسکمک است، پس بهتر است روزانه از خوردن چند تکه شکلات، به ویژه شکلات تلخ دریغ نکنید.

منبع: همگردی

به "چرا باید شکلات تلخ بخوریم؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا باید شکلات تلخ بخوریم؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید