مرغ ناردونی زعفرانی؛ خورشت پاییزی

به گزارش وبلاگ روشینا، مرغ ناردونی از غذاهای شمالی اصیل است که با فرارسیدن روزهای سرد به سفره های ایرانی رنگ و رو می دهد.

مرغ ناردونی زعفرانی؛ خورشت پاییزی

مرغ ناردونی یا خورشت ناردون یکی از غذاهای لذیذ محلی شمالی است که با آغاز فصل انار، طبخ آن بیشتر می گردد. از آنجا که در تهیه این غذا می توان از ناردون (دانه انار خشک) استفاده کرد، در تمام ماه های سال قابل طبخ است. با وبلاگ روشینا و طرز تهیه مرغ ناردونی همراه باشید.

مواد لازم

(مناسب برای 6 نفر)

  • گوشت مرغ یا گوشت غاز و اردک 1 کیلوگرم (ران یا سینه)
  • انار دانه شده 2 عدد
  • سیر رنده شده 4 حبه
  • پیاز ریز خرد شده 2 عدد متوسط
  • رب انار 3 قاشق غذاخوری
  • آب انار 1 فنجان
  • زعفران دم نموده 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • پودر فلفل پاپریکا ½ قاشق چای خوری
  • پودر گشنیز ½ قاشق چای خوری
  • کره 50 گرم
  • روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه مرغ ناردونی

  • برای تهیه مرغ ناردونی زعفرانی ضروری است مرغ را مزه دار کنید. روی مرغ مقداری نمک، یک قاشق غذاخوری زعفران دم نموده، پودر گشنیز، پودر فلفل پاپریکا، نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه، روغن زیتون و هر ادویه ای که دوست دارید بریزید و به تمام قسمت های مرغ بمالید. در ظرف را بگذارید و حدود 2 ساعت در یخچال بگذارید تا مرغ مزه دار گردد.
  • بعد از مزه دار شدن مرغ، آن را در مقداری کره تفت دهید. دو عدد پیاز متوسط را ریز خرد کنید و در قابلمه ای که می خواهید خورشت ناردون را درست کنید، بریزید. پیازها را با کمی کره تفت دهید، پیازها که سبک شدند و حالت کاراملی پیدا کردند، حبه های سیر رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید.
  • تکه های مرغ های تفت داده شده را به پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • رب انار را اضافه کنید. کمی رب انار را با مخلفات داخل قابلمه هم بزنید و بلافاصله آب انار را اضافه کنید. شعله گاز را کم نموده و در قابلمه را بگذارید تا خورشت کم کم جا افتاده و خورشت به روغن بیفتد.
  • یک ساعت برای پخت خورشت مرغ ناردون کافی است. در 15 دقیقه پایانی پخت دانه های انار را به خورشت اضافه کنید. برای این که رنگ دانه های انار تغییر نکند و قرمزی خود را از دست ندهند، بعد از اضافه کردن دانه های انار در قابلمه خورشت را نگذارید.
  • مرغ ناردون یک خورشت ملس با سس غلیظ است و نباید آبکی باشد. این خورشت را با برنج سرو کنید.

نکات پخت خورشت مرغ ناردونی زعفرانی

  • در صورت ترش بودن رب یا آب انار، می توانید از یک قاشق غذاخوری شکر یا چند عدد آلو بخارا برای ملس کردن طعم خورشت مرغ ناردونی بهره ببرید.
  • در شهرهای مازندران از بادمجان قلمی سرخ شده نیز برای درست کردن خورشت مرغ ناردونی مخصوص استفاده می نمایند. بادمجان ها را بعد از پوست دریافت نمک بزنید و بعد از شستن سرخ کنید. بادمجان ها را در 10 دقیقه پایانی پخت به خورشت اضافه کنید.
  • اضافه کردن گردو به خورشت مرغ ناردونی شمالی مخصوص شب یلدا هم به ذائقه شما بستگی دارد. در این صورت ½ فنجان گردوی آسیاب شده را در مرحله سرخ کردن پیازها به آن اضافه دهید و کمی تفت دهید تا خورشت مرغ ناردونی با گردو داشته باشید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات پخت انواع خورشت بزقورمه؛ خورشت اصیل کرمانی را مطالعه کنید.

منبع: پیام دلتا

به "مرغ ناردونی زعفرانی؛ خورشت پاییزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مرغ ناردونی زعفرانی؛ خورشت پاییزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید