طرز تهیه نان یوخه شیراز یا نان کاک کرمانشاه

به گزارش وبلاگ روشینا، نان یوخه شیراز یا نان کاک کرمانشاه، نوعی سوغاتی و شیرینی سنتی ایرانی است. همان طور که از نامش پیدا است، مربوط به شهرهای شیراز و کرمانشاه است ولی در شهرهای دیگر نیز یافت می گردد.

طرز تهیه نان یوخه شیراز یا نان کاک کرمانشاه

در شیراز به آن نان یوخه می گویند و در کرمانشاه به آن نان کاک یا شیرینی کاک می گویند.

نان یوخه شیراز یا نان کاک کرمانشاه از ورقه های نازک خمیر است که با استفاده از خمیر ور نیامده مخصوص درست می گردد.

شیرینی کاک، سبک، خوشمزه و پر انرژی است. نان یوخه یا کاک را از آرد گندم، شکر یا آرد قند، تخم مرغ، دارچین، روغن، هل و آب درست می نمایند.

برای خوشمزه تر شدن معمولاً روی آن پودر نارگیل، خلال پسته و یا خلال بادام می ریزند.

طرز تهیه نان یوخه شیراز یا نان کاک کرمانشاه

مواد لازم برای 8 تا 10 نفر:

تخم مرغ یک عدد

آب ولرم 50 میلی لیتر

آرد 300 گرم

نمک 1/2 قاشق چایخوری

پودر بادام 1/2 پیمانه

پودر هل یک قاشق چایخوری

روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد 50 گرم

پودر قند 160 گرم

مایه خمیر فوری یک قاشق چایخوری

دستور پخت:

ابتدا مایه خمیر را با یک قاشق سوپ خوری پودر قند و 50 میلی لیتر آب ولرم در ظرفی مخلوط کنید و بعد درِ ظرف را بگذارید تا ده دقیقه بماند و پف کند.

روغن را حرارت دهید تا آب گردد و سپس صبر کنید تا کمی خنک گردد. آنگاه تخم مرغ را شکسته و نیمی از آن را همراه نمک در لیوان کمی هم زنید و به روغن اضافه کنید.

مایه خمیر آماده شده را کم کم به مخلوط روغن و تخم مرغ اضاف کنید و به همزدن ادامه دهید.

آرد را اضافه کنید و آنقدر هم زنید که خمیر لطیف و یکدست و بدون چسبندگی گردد. خمیر را 10 تا 15 دقیقه ورز دهید. سپس روی آن را بپوشانید و حدود دو ساعت استراحت دهید.

اگر خمیر شل بود، کمی آرد برای تنظیم سفتی آن اضافه کنید.

خمیر آماده را لوله نموده و به اندازه های یکسان چانه کنید و چانه ها را با وردنه باز کنید و با وردنه ای ظریف تر نازکشان کنید. سپس ورقه های نازک خمیر را یک ماهیتابه عظیم انداخته و هر دو طرف آن را روی گاز بپزید.

قبل از آنکه خنک شوند، روی تخته کار پهن کنید و روی آن مایه بادام (مخلوط هل، پودر قند و پودر بادام) بپاشید. سپس ورقه را با دقت لوله کنید. روی آن را با فشار مناسب وردنه بکشید. می توانید به جای بادام از خلال پسته یا پودر نارگیل بهره ببرید.

در خاتمه با فاصله های 3 سانتی متری و به شکل اریب ببرید.

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه نان یوخه شیراز یا نان کاک کرمانشاه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان یوخه شیراز یا نان کاک کرمانشاه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید