طرز تهیه خورش پرتقال برای مجالس و مهمانی ها
به گزارش وبلاگ روشینا، اگر عاشق تجربه طعم های نو هستید، طرز تهیه خورش پرتقال را امتحان کنید. اصالت این خورشت خوشمزه ایرانی، متعلق به شمال کشور است و در آن ترکیبی از طعم سینه مرغ را در کنار طعم ترش و شیرین پرتقال و عطر و بوی زعفران حس خواهید کرد. رنگ غالب این خورشت نارنجی است و ریختن مقداری خلال پسته روی آن، همه چیز را برای سرو یک خورشت مجلسی تمام عیار آماده خواهد نمود. در ادامه، جدول مشخصات غذایی خورش پرتقال را با هم می خوانیم:

خورش پرتقال | |
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آماده سازی | 10 دقیقه |
زمان پخت غذا | 60 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه خورش پرتقال مجلسی
برخلاف طرز تهیه خورش سیب که طعم شیرین آن غالب است، طعم متعادل خورشت پرتقال طعمی ترش و شیرین یا ملس است. البته این موضوع تا میزان زیادی به طعم پرتقال های مورد استفاده در خورشت بستگی دارد. بنابراین، در صورت استفاده از پرتقال های ترش، میزان شکر را هم بیشتر نموده و اگر از پرتقال های ترش و شیرین استفاده کردید، شکر را به طور کامل از این رسپی حذف کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه خورش پرتقال مجلسی را با هم می خوانیم:
مواد لازم برای تهیه خورش پرتقال
برای تهیه این خورشت خوش آب و رنگ ایرانی، مواد اولیه جدول زیر را فراهم کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
پرتقال بدون هسته | 6 عدد |
سینه مرغ | 1 کیلو |
خلال پرتقال | نصف لیوان |
کره | 50 گرم |
خلال پسته | 3 قاشق غذاخوری |
شکر | 2 قاشق سوپ خوری |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
زعفران دم نموده | به میزان لازم |
مراحل تهیه خورش پرتقال
برای درست کردن یک خورشت پرتقال خوشرنگ و مجلسی، مطابق مراحل زیر عمل کنید:
- مرحله اول: سینه مرغ را به قطعات کوچک تر تقسیم نموده و به صورت تکه های جوجه کبابی درآورید.
- مرحله دوم: تابه ای مناسب را روی حرارت قرار داده و کره را در آن ذوب کنید. سپس، سینه های مرغ را در کره تفت دهید تا بوی خامی آن ها گرفته شده و طلایی شوند.
- مرحله سوم: حالا خلال پرتقال را همراه با 2 لیوان آب و میزانی نمک در تابه ریخته و اجازه دهید همراه با مرغ، کاملا بپزند.
نکته: شما می توانید در این مرحله از طرز تهیه خورشت پرتقال، به جای 2 لیوان آب از 2 لیوان آب پرتقال طبیعی بهره ببرید.
- مرحله چهارم: پوست پرتقال ها را بگیرید و این کار را طوری انجام دهید که پوست نازک سفید رنگ آن ها هم گرفته گردد.
- مرحله پنجم: وقتی مرغ پخت، تکه های گوشت پرتقال ها را در تابه حاوی مرغ ریخته و در ادامه، شکر و زعفران را هم اضافه کنید.
- مرحله ششم: حرارت زیر خورشت را کم کنید و اجازه دهید خورشت، چند ریزجوش بزند تا به غلظت مناسب برسد. در نهایت، خورشت پرتقال را در ظرفی مناسب بکشید و روی آن را با میزانی خلال پسته تزئین کنید. طرز تهیه خورش پرتقال به همین سادگی است.
نکته مهم: دقت کنید که نباید در اضافه کردن گوشت پرتقال به خورش عجله کنید. زیرا مانند طرز تهیه خورش هلو ، در اینجا هم حرارت تماشا زیاد پرتقال ها، بافت آن ها را له نموده و ظاهر خوبی به خورشت نمی دهد. به علاوه، بعد از اضافه کردن گوشت پرتقال، خورشت را هم نزنید.
طرز تهیه خورش مرغ پرتقالی
این رسپی هم مراحل مشابهی با دستور قبل دارد، با این تفاوت که در اینجا خبری از گوشت پرتقال نیست. کافیست سینه مرغ را با میزانی کره و پیاز تفت داده و میزانی نمک و فلفل اضافه کنید. سپس، 2 لیوان آب پرتقال طبیعی روی مرغ ها ریخته و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند. 10 دقیقه پایانی پخت هم میزانی زعفران دم نموده در خورش بریزید. از قلم نیاندازید که طعم خوب مرغ به سس پرتقالی خوشمزه آن بستگی دارد و حتما باید از پرتقال های آبدار و ساده استفاده گردد. به یاد داشته باشید که استفاده از پرتقال تامسون، سس مرغ شما را تلخ خواهد نمود.
برای برگزاری مهمانی های خود، روی خورش پرتقال حساب کنید
طرز تهیه خورش پرتقال را به ساده ترین شکل ممکن به شما آموزش دادیم. اگر یک مهمانی در پیش دارید و دوست دارید تنوعی به خورشت های موجود در میز پذیرایی خود بدهید، این خورش را حتما تهیه کنید. همان طور که دیدید، این خورشت خیلی زود آماده می گردد و ظاهر بسیار مجلسی و اشتهاآوری هم دارد.
با این حال، اگر بخواهید پذیرایی مفصل تری داشته باشید، باید فکری هم به حال بقیه غذاها و دسرها کنید. پیشنهاد می کنیم در این مورد، روی یاری وبلاگ روشینا حساب نموده و بخشی از غذاهای مورد نظر خود را به وسیله سفارش آنلاین غذا بخرید. به این شکل، هم میز رنگین تری داشته و هم انرژی کمتری صرف می کنید.
منبع: اسنپ فود