برای صبحانه چای بهتر است یا قهوه؟

به گزارش وبلاگ روشینا، کدام بهتر است؛ چای یا قهوه؟ این یک بحث قدیمی است که همچنان ادامه دارد. این دو نوشیدنی کافئین دار معروفیت زیادی در تمام جهان دارند و هر دو برای صبحانه بسیار مصرف می شوند و هر دو نیز به روش های متنوع و زیادی تهیه می شوند. بعضی ها دوست دارند چای را همراه شیر بنوشند، بعضی دیگر آن را تلخ دوست دارند، عده ای همراه با شیرینی و بعضی ها نیز همراه با آبلیمو و عسل. در خصوص قهوه نیز عده ای دوست دارند یک اسپرسوی تلخ و سیاه سر بکشند تا خواب از سرشان بپرد. بعضی ها قهوه را شیرین و همراه با مقداری شیر و خامه دوست دارند و بعضی دیگر نیز ترجیح می دهند قهوه تلخ شان را همراه با تکه ای کیک میل نمایند. هر دوی این نوشیدنی ها محرک هایی اعتیاد آورند و علاقه مندان به آن ها هرگز دوست ندارند نوشیدنی محبوب شان را با نوشیدنی دیگری عوض نمایند.

برای صبحانه چای بهتر است یا قهوه؟

اما شاید این سوال مطرح گردد که کدام برای صبحانه بهتر است؛ چای یا قهوه؟ همه ما می دانیم که مصرف بیش از حد کافئین برای سلامتی مضر است. نوشیدن کافئین زیاد آن هم هر روز می تواند منجر به مشکلاتی مانند اضطراب و تشویش، تحریک پذیری، ناراحتی معده و نفخ و حتی ضربان نامنظم قلب گردد؛ بنابراین بیشتر کارشناسان در حوزه سلامت توصیه می نمایند از مصرف زیاد کافئین اجتناب کنیم. سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام نموده است اندازه مصرف مجاز و بی ضرر کافئین، 400 میلی گرم در روز است که چیزی معادل 4 تا 5 فنجان کوچک قهوه در روز می گردد. باز هم به سوال مان برمی گردیم؛ برای صبحانه کدام سالم تر است، چای یا قهوه؟

هم چای و هم قهوه فواید خاص خودشان را دارند. به طور کلی مصرف چای و قهوه بدون شیر و شکر سالم ترین نوع مصرف این دو نوع نوشیدنی است. قهوه سیاه نسبت به چای سیاه کافئین بیشتری دارد در حالیکه چای سیاه حاوی تقریبا 55 گرم کافئین در هر 236 میلی لیتر است و همین اندازه قهوه تقریبا دو برابر چای سیاه، کافئین دارد؛ بنابراین اگر به کافئین حساسیت دارید یا دچار ناراحتی معده می شوید باید به جای قهوه سیاه، چای سیاه بنوشید.

گفته می گردد که قهوه سیاه، ریسک دیابت نوع دوم را پایین می آورد و با بهبود سوخت و ساز بدن و افزایش سطح انرژی، به کنترل وزن یاری می نماید و حتی می تواند عملکرد ادراکی مغز را افزایش داده و از ریسک آلزایمر بکاهد از این رو بهترین نوع کافئین محسوب می گردد. اما چای، انواع کافئین دار گوناگونی دارد که شامل چای سبز، چای سیاه، چای سفید و چای اولانگ می گردد. چای بسته به اینکه چه نوع آن را ترجیح می دهید، فواید مختلفی برای سلامتی تان دارد. مثلا گفته می گردد که چای سیاه از فشار خون کم می نماید، قند خون را تثبیت می نماید و حتی از احتمال سکته مغزی می کاهد. چای سرشار از آنتی اکسیدان است که از عملکرد قلب محافظت نموده و با التهاب در بدن مبارزه می نماید.

پس بسته به اینکه ترجیح می دهید بیشتر از چه فوایدی بهره مند شوید می توانید نوشیدنی مناسب صبح تان را انتخاب کنید. اگر در پی انرژی کسب کردن و هوشیار شدن برای آغاز روزتان هستید، قهوه بیشتر از چای یاری تان می نماید. اما اگر احتیاج به یک نوشیدنی کافئین دار دارید تا بدن تان را با آنتی اکسیدان ها تامین کند پس چای سیاه را انتخاب کنید. در ضمن برای افرادی که مستعد اسیدی شدن معده هستتند، چای انتخاب بهتری نسبت به قهوه است، زیرا معمولا بدون شیر و شکر مصرف می گردد. اگر می خواهید آنتی اکسیدان بسیار بیشتری مصرف کنید، چای سبز و چای سفید را انتخاب کنید. چای گیاهی نیز می تواند گزینه مناسبی برای صبحانه باشد، مخصوصا برای آن هایی که مشکلاتی در معده دارند و نمی خواهند کافئین مصرف نمایند.

منبع: بهترین ها - ترجمه از هدی بانکی

منبع: زندگی روز

به "برای صبحانه چای بهتر است یا قهوه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای صبحانه چای بهتر است یا قهوه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید