کتاب همه فن حریف در بخش مستندنگاری نامزد دریافت جایزه جلال شد
به گزارش وبلاگ روشینا، کتاب همه فن حریف نوشته سیدمجتبی قافله باشی، سعیدحسین رفیعی و مسعود جلیلوند خسروی در لیست نامزد های جایزه جلال قرار گرفت.
به گزارش گروه دانشگاه وبلاگ روشینا، کتاب همه فن حریف نوشته سیدمجتبی قافله باشی، سعیدحسین رفیعی و مسعود جلیلوند خسروی در لیست نامزد های جایزه جلال قرار گرفت. این کتاب که روایتی از توسعه یک فناوری در بخش تجهیزات نانویی است، در بخش مستندنگاری نامزد دریافت جایزه جلال شده است.
برای ساخت این دستگاه عجیب وغریب، تنها چیزی که در دست داشتند چند عکس و چندثانیه فیلم از دستگاه مشابهی در آن طرف دنیا بود. با همین چند عکس و چندثانیه فیلم باید می فهمیدند محفظه انفجار و نحوه ورود سیم به آن را چطور بسازند؛ چه مکانیزمی برای جداسازی نانومواد به کار گیرند؛ محفظه خلاء را چطور طراحی کنند و منبع تغذیه ولتاژ بالا را چطور؟
گاهی آرزو می کردند ایکاش آقای فیلم بردار چند فریم بیشتر فیلم گرفته بود تا شاید چند ماه کمتر سعی وخطا کنند.
ماه ها تلاش و شکست، پی در پی گذشت و بالاخره عنوان اولین سازنده دستگاه تولید نانوپودر فلزی را کسب کردند. روزی که سرخوش از این موفقیت، خود را در پایان راه می دیدند و منتظر لبخند بازار بودند نمی دانستند نه فقط از لبخند بازار خبری نیست بلکه جایی که قرار دارند، حتی اول راه هم محسوب نمی شود.
روز هایی که گروه 4-5 نفره شان در بن بست آن بازار و چالش این فناوری، کاسه چه کنم دست گرفته بود، هیچکدام فکر نمی کردند روز خواهد رسید که شرکت 40-50 نفره شان یک روز دست به کار حل بحران آب تهران می شود و روزی دیگر کاهش مصرف سوخت کشتی های قاره پیما را هدف گیری می کند. یک روز سراغ آرسنیک زدایی از آب می رود و روز دیگر به سراغ بهینه سازی در پالایشگاه های نفت. روزی از بازار قاره سبز یورو خواهد گرفت و روزی دیگر از سرزمین چین و ما چین، یوآن.
این ماجرای هزار تو، داستان همه فن حریفی است که میدان داری میدان های سخت را قبل از 20 سالگی در جبهه های جنگ شروع کرده و حالا در میان سالی، میدان دار نبرد در جبهه فناوری و بازار شده است.
منبع: خبرگزاری دانشجو