خبرنگاران خبرنگاران چگونه استرس های خود را مدیریت نمایند؟

به گزارش وبلاگ روشینا، تهران - خبرنگاران - متخصص روانشناسی و مدرس دانشگاه گفت: کنترل و مدیریت ذهن و برنامه ریزی به منظور ارتقاء سلامت توسط خبرنگاران در کاهش و برطرف تبعات اضطراب و استرس بسیار حائز اهمیت است؛ تغذیه سالم، ممنوعیت مصرف الکل و سیگار، ورزش مداوم و بروز احساسات درونی از مهمترین اقدامات در این رابطه است.

خبرنگاران خبرنگاران چگونه استرس های خود را مدیریت نمایند؟

حسین ابراهیمی مقدم روز یکشنبه در گفت و گو ب خبرنگار اجتماعی وبلاگ روشینا اضافه نمود: این شغل به عنوان یکی از مشاغل پرخطر احتیاجمند ارتقاء سلامت روان به وسیله مدیریت استرس، بروز احساسات درونی، بهره گیری از معنویات و گاه یاری مشاوران و روانشناسان است.

وی ادامه داد: خبرنگاری به عنوان یک حرفه استرس زا سبب تجربه احساسات و عواطف هیجانی می گردد و به دلیل ارتباط مداوم با اخبار و اطلاعات عملکرد شخصی را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی اضافه نمود: یک خبرنگار فارغ از مصائب حرفه خبرنگاری با چالش های متداول روزانه همچون مسائل مالی، خانوادگی و اجتماعی روبه رو است و باتوجه به ماهیت حرفه خبرنگاری اضطراب و استرس شدیدی را متحمل می گردد.

به گفته ابراهیمی مقدم، استرس شاخه ای از علم فیزیک است که با اعمال یک میزان معین از نیرو بر ذهن و جسم بر کارکرد اثر می گذارد.

وی توضیح داد: تهیه خبر عمدتا در مناطق پرخطر مثل جنگی انجام می گردد و رقابت های کاری در تهیه خبر دست اول و به روز نیز بر این استرس می افزاید. گاه همزمان شدن 2 رویداد مهم در زندگی شخصی و حرفه ای همچون وقوع اتفاقات خبری مهم و قرار دیدار ازدواج نیز وبلاگ روشینا را در درگیر تناقض و فشارهای روانی شدیدی می نماید.

این مشاور تاکید نمود: یک خبرنگار به عنوان یک انسان احساسات و عواطف متعددی را تجربه می نماید؛ تحت تاثیر آینده مبهم شغلی قرار می گیرد؛ عاشق می گردد؛ آثار و تبعات روانی این احساس را تجربه می نماید و بنا براین به همراه اضطراب حرفه خبرنگاری بیش از دیگران احتیاجمند مدیریت استرس است.

وی ادامه داد: خبرنگار باید به زندگی شخصی معنا دهد؛ اهداف انتخاب این شغل را به عنوان یک حرفه یا تعالی معین کند و با بهره گیری از اخلاق و احساسات روانی تحت عنوان معنویت اضطراب و تنش را کاهش دهد.

ابراهیمی مقدم گفت: افکار و هیجانات منفی باید به وسیله تغییر پاسخ به محیط پیرامون کنترل و زمام افکار اضطرابی که سبب بروز ترس و نگرانی می گردد، در یک موقعیت ایمن، در ذهن قرار گیرد.

وی همچنین با اشاره به استرس حاد و مزمن اضافه نمود: گاه اضطراب کوتاه مدت و موقتی و گاه پایدار و بلندمدت است؛ استرس حاد می تواند به منظور تحریک آدمی برای انجام وظایف و دستیابی به اهداف و مقاصد سودبخش باشد، اما استرس مزمن به طور حتم آسیب زا خواهد بود.

به گفته این متخصص روانشناسی گاه به منظور کاهش اضطراب و استرس مزمن تغییر موقعیت شغلی و مکانی نیز لازم است.

وی با تاکید بر این که پاسخ صحیح به چالش ها نیز بر کاهش اضطراب و تنش اثرگذار است؛ اضافه نمود: نگاه به مسائل باید مساله محور و نه هیجان محور باشد. نگاه مساله محور اهتمام برای دستیابی به پاسخ صحیح و قدرت مدیریت مساله را افزایش می دهد.

ابراهیمی مقدم همچنین با اشاره به اثرات جسمانی این اضطراب یادآور شد: بدن برای مقابله با استرس به ترشح هورمون آدرنالین اقدام و سطح کورتیزول را افزایش می دهد. تداوم این ترشحات سبب افزایش ضربان قلب، تعریق و تنش های عضلانی می گردد.

وی ادامه داد: این علائم حاکی از آسیب در سیستم سمپاتیک است که باید به وسیله مراقبه، مدیتیشن و ورزش و... در جهت بهبود اقدام کرد.

تداوم اضطراب و خطر ابتلاء به افسردگی

این روانشناس تاکید نمود: استرس مزمن خطر ابتلا به 2 اختلال اساسی در عصر جدید (اضطراب و افسردگی) را تقویت می نماید؛ این اختلالات که سبب خستگی، فشار روانی و تحریک پذیری (همچون ضعف اعصاب و...) می گردد، احساس لذت در زندگی را نیز سلب می نماید.

ابراهیمی مقدم توضیح داد: اختلال در خواب، تغذیه، حافظه و یادگیری، مسائل جنسی، پیری زودرس، سفید شدن موها، ضعف سیستم ایمنی و ابتلا به بیماری های عفونی و بعضی از دردهای جسمانی نیز به دلیل اضطراب در حرفه خبرنگاری به عنوان یکی از مشاغل پرخطر بیش از دیگران مشاهده می گردد.وی ادامه داد: اضطراب این حرفه همچنین می تواند بر دستگاه قلبی و عروقی تاثیر و خطر ابتلا به سکته و حملات قلبی را افزایش دهد.

به عقیده این مشاور گاه مصرف سیگار و الکل با هدف کاهش اضطراب و دستیابی به آرامش موجب افزایش استرس اعتیاد به مواد مخدر نیز می گردد و در حقیقت تسکین موقتی سیگار کاهش فشار ناشی از قطع نیکوتین است.

این استاد دانشگاه همچنین با اشاره به حضور وبلاگ روشینا در بعضی از مناطق پرخطر که با آلودگی صوتی، دیداری، شنیداری همراه است، گفت: برقراری ارتباطات اجتماعی، حمایت های عاطفی و روانی، استفاده از توانمندی های شخصی نظیر باغبانی، نگهداری از گل نیز احساسات روانی دلپذیر را تقویت می نماید.

وی تاکید نمود: ورود به این حرفه باید همراه با عشق و علاقه باشد؛ هدف گذاری گردد؛ با شوخ طبعی خلق و خو ارتقاء داده شده و در صورت احتیاج به روانشناس و مشاور مراجعه گردد.

به گفته ابراهیمی مقدم هر یک از این آسیب ها برای مجردان بیش از متاهلان است و بر این اساس یک ازدواج پیروز نیز در کاهش هر یک از این تبعات مخرب اثرگذار است.

به گزارش وبلاگ روشینا، هفدهم مرداد ماه سال 1377 سالروز شهادت محمود صارمی خبرنگار خبرگزاریِ جمهوری اسلامی (وبلاگ روشینا)، که به همراه هشت نفر از اعضای کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان به دست گروهک تروریستی طالبان به شهادت رسید، از طرف شورای فرهنگ عمومی به عنوان روز خبرنگار نامگذاری شد.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران خبرنگاران چگونه استرس های خود را مدیریت نمایند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران خبرنگاران چگونه استرس های خود را مدیریت نمایند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید