سیاهک یکی از مهمترین بیماری های گندم و جو

به گزارش وبلاگ روشینا، معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: سیاهک یکی از مهمترین بیماری های گندم و جو است که باعث کاهش کمی و کیفی عملکرد محصول می گردد.

سیاهک یکی از مهمترین بیماری های گندم و جو

به گزارش خبرنگار از ، حمیدرضا دانش معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: سیاهک یکی از مهمترین بیماری های گندم و جو است.

او اضافه نمود: این قارچ دارای جنس و گونه های مختلفی است و می تواند بیماری های مختلفی از جمله بیماری سیاهک پنهان، سیاهک پنهان پاکوتاه، سیاهک ناقص، سیاهک آشکار و سیاهک سخت جو ایجاد کند که باعث کاهش کمی و کیفی عملکرد محصول می شود.

دانش اضافه نمود: سیاهک پنهان علاوه بر خسارت مستقیم بیماری، ارزش نانوایی آرد حاصله نیز به علت آلودگی بذور به اسپور های سیاه رنگ بد بوی قارچ عامل بیماری کاهش می یابد.

او ادامه داد: همچنین اسپور های مزبور شدیداً قابل اشتعال بوده و در اثر کوچکترین جرقه در کمباین باعث آتش سوزی می شود.

دانش گفت: بیماری سیاهک پنهان پاکوتاه باعث کاهش رشد بوته شده و بوته ها کوتاه می مانند.

او اضافه نمود: در بیماری سیاهک آشکار گندم و جو خوشه ها تماما تبدیل به توده سیاه رنگ که در واقع همان تلیوسپور های قارچ عامل بیماری است تبدیل می شوند.

دانش اضافه نمود: بهترین روش کنترل بیماری سیاهک گندم و جو ضدعفونی صحیح بذور قبل از کاشت با یکی از سموم سیستمیک است.

ف

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "سیاهک یکی از مهمترین بیماری های گندم و جو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سیاهک یکی از مهمترین بیماری های گندم و جو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید