گردشگری در سال گذشته 11، 8میلیارد دلار در فراوری ناخالص ملی نقش داشته است
به گزارش وبلاگ روشینا، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بنا بر اعلام بانک مرکزی، در سال گذشته صنعت گردشگری 11/8میلیارد دلار در فراوری ناخالص داخلی (GDP) کشور نقش داشته و 600میلیون دلار هم صادرات صنایع دستی کشورمان بوده است.
به گزارش وبلاگ روشینا، نشست دکتر علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با فعالان مالی و سرمایه گذاران جنوب استان سیستان و بلوچستان و فعالان گردشگری در محل سالن جلسات فرمانداری چابهار برگزار گردید.
معاون رئیس جمهوری در این نشست گفت: گردشگری در حال حاضر اقتصاد سوم جهانست و در ایجاد امر ایجاد اشتغال تأثیر بسزایی دارد، سرعت ایجاد اشتغال در حوزه گردشگری 2/5 برابر سایر حوزه هاست و در کشور ما با رقم های پایین، امکان ایجاد اشتغال در بخش گردشگری وجود دارد.
او توضیح داد: همچنین پایداری اشتغال در حوزه گردشگری از دیگر مزایای این صنعت است، سال گذشته یکی از دستگاه هایی که در حوزه اشتغال کشور نقش جدی داشت سازمان میراث فرهنگی بود، ما پیروز شدیم سال گذشته بیش از 200 هزار شغل پایدار در کشور ایجاد کنیم.
گردشگری از راه های میانبر توسعه است
مونسان اضافه نمود: گردشگری یکی از راه های میانبر توسعه است و همه کشورهایی که در حال توسعه هستند و یا از روند توسعه عقب مانده اند، از صنعت گردشگری برای جبران عقب ماندگی خود استفاده می نمایند، این در حالی است که اهمیت گردشگری در کشور ما هنوز به درستی تبیین نشده و حمایت از بخش گردشگری به تناسب سایر بخش ها نیست.
معاون رئیس جمهوری ادامه داد: اعتبارات سازمان میراث فرهنگی نسبت به سایر دستگاه های اجرایی بسیار کم است اما خوشبختانه حمایت های خوبی شده است، بنا بر اعلام بانک مرکزی در سال گذشته، صنعت گردشگری 11/8میلیارد دلار در فراوری ناخالص داخلی (GDP) کشور نقش داشته است و 600میلیون دلار هم صادرات صنایع دستی کشورمان بوده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: گردشگری علاوه بر کارکرد مالی، کارکردهای اجتماعی و فرهنگی دارد، این صنعت می تواند در ایجاد نشاط اجتماعی نقش مؤثری داشته باشد.
او یادآور شد: در شرایط حال حاضر کشور، موزه های ما توانسته اند با موزه های بزرگ جهان تعامل داشته باشند و برگزاری نمایشگاه های مشترک از جمله نتایج مثبت این تعاملات است.
مونسان اضافه نمود: خوشبختانه بخش خصوصی به اهمیت صنعت گردشگری واقف است و به همین دلیل امروز شاهد هستیم که 180هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در این حوزه از سوی بخش غیردولتی صورت گرفته است، این نشان می دهد سرمایه گذاران به بخش گردشگری و بازگشت سرمایه خود امیدوار هستند.
معاون رئیس جمهوری اضافه نمود: خوشبختانه در حوزه گردشگری ورودی رشد داشته ایم و از عدد 5میلیون گردشگر به 7/8میلیون گردشگر رسیدیم، در 2 ماه نخست سال جاری هم رشد خوبی در حوزه گردشگران ورودی داشته ایم.
کمترین مداخله را در اجرا داریم
او ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی کمترین مداخله را در اجرا برعهده دارد و نقش حمایت، هدایتی و نظارتی را بر عهده دارد، از جمله اقدامات حمایتی طرح اشتغال روستایی است که سال گذشته در کمیسیون مالی کوشش کردیم اعتبارات خوبی برای بخش صنایع دستی و گردشگری به دست بیاوریم و این رخ داد، فعالان این بخش ها باید از این اعتبارات استفاده نمایند.
مونسان افزود: بانک ها موظف هستند این اعتبارات را در اختیار فعالان صنعت گردشگری و صنایع دستی قرار دهند، همچنین بانک ها باید اعتبارات را با سود مشخصی که اعلام شده است به متقاضیان ارائه نمایند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: اخیراً مصوبه معافیت برای ورود تجهیزات گردشگری از حقوق گمرکی را از هیئت دولت گرفتیم، که مصوبه بسیار خوبی برای فعالان حوزه گردشگری محسوب می گردد، فعالان این صنعت می توانند تجهیزات و تأسیسات مورجهانز خود را بدون پرداخت حقوق گمرکی وارد کشور نمایند.
او اضافه نمود: مصوبه دیگری که در 10 روز گذشته گرفته شده است، معافیت مالیات بر ارزش اضافه نموده است برای کسانی که در حوزه تورهای ورودی کار می نمایند؛ به این معنی که همه دفاتر خدمات مسافرتی که گردشگر خارجی به کشور می آورند از مالیات بر ارزش اضافه نموده معاف شدند این موضوعات نشان می دهد دولت توجه و دقت کافی را به بخش گردشگری دارد.
مونسان اظهار کرد: اخیراً دستوری از رئیس جمهوری گرفتیم در خصوص تخصیص زمین با اقساط بلندمدت برای ساخت 500 هتل به طور ویژه برای مناطق کم برخوردار، ابلاغیه این مصوبه به استانداران سراسر کشور ارسال شده است تا از این ظرفیت استفاده گردد و هتل سازی در کشور رونق بیشتری پیدا کند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: از محل صندوق توسعه ملی بدون محدودیت برای فعالان مالی استان سیستان و بلوچستان وام با سود 14درصد در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
او ادامه داد: ابلاغیه ای سال گذشته به ادارات کل میراث فرهنگی استان ها ارسال شده است مبنی بر اینکه صدور مجوز شرکت های مرتبط با گردشگری را در دستور کار قرار دهند، مجوز برای تأسیس شرکت های حمل ونقل حوزه گردشگری هم از این قاعده مستثنا نیست و استان سیستان و بلوچستان این ظرفیت را دارد که در این حوزه فعالیت کند.
معاون رئیس جمهوری توضیح داد: لغو ویزا با چند کشور در سال گذشته پیگیری شد، با کشور عمان لغو ویزا به صورت یک طرفه انجام شد و اثرات آن در گردشگران ورودی به استان فارس مشهود بود، امیدواریم سیستان و بلوچستان هم با توجه به نزدیکی به عمان بتواند از این ظرفیت استفاده کند، لغو ویزا با کشور چین هم در دستور کار است، هدف گذاری ما جذب 4 تا 6میلیون گردشگر چینی است.
مونسان ادامه داد: کارهای حمایتی خوبی از بخش گردشگری صورت گرفته است.
معاون رئیس جمهوری در ادامه به موضوعات مطرح شده در جلسه از سوی فعالان بخش خصوصی پاسخ داد.
مونسان در پاسخ به سؤالی در خصوص طرح جامع گردشگری در سیستان و بلوچستان گفت: طرح جامع گردشگری استانی در اختیار استان ها و استانداران است، این استان می تواند با برنامه ریزی و اقدامات هدفمند مقصد گردشگران خارجی و داخلی باشد.
معاون رئیس جمهوری در خصوص حضور در نمایشگاه ها و جشنواره های خارجی گفت: متأسفانه اعتبارات در این بخش ثابت بوده است و توان ما برای شرکت در این گونه نمایشگاه ها به یک سوم رسیده است، کوشش کردیم که در نمایشگاه هایی که تأثیر بیشتری دارد حضور پیدا کنیم، با وجود مسائل و موانع ما حمایت از فعالان صنعت گردشگری و صنایع دستی را در دستور کار داریم.
او اضافه نمود: بازارچه صنایع دستی با قول مسئولان استانی و محلی به زودی در منطقه آزاد چابهار ایجاد می گردد.
دو محور استان به عنوان پایلوت انتخاب شد
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در این سفر مقرر شد چند پروژه با همکاری سازمان میراث فرهنگی و استانداری در سیستان و بلوچستان شروع گردد، دو محور به عنوان پایلوت برای توسعه زیرساخت ها و تأسیسات گردشگری در استان انتخاب شد که امیدواریم در نیمه دوم سال جاری شاهد افتتاح چند مورد این پروژه ها باشیم.
مونسان توضیح داد: در منطقه آزاد چابهار همه ظرفیت ها و جاذبه ها به صورت طبیعی وجود دارد و فقط نیازمند افزایش زیرساخت ها در این منطقه هستیم، زیرساخت های مربوط به استفاده از سواحل در منطقه آزاد چابهار موجود نیست که در پروژه های پایلوت به این موضوع نیز باید توجه گردد.
معاون رئیس جمهوری ادامه داد: ایجاد پروژه های جاذب گردشگر نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است، همچنین بوم گردی ها امروز در کشور ما مورد استقبال گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است، بوم گردی ها از 400 واحد به 1560 واحد رسیده است و به سرعت در حال پیشرفت و افزایش است.
او گفت: در منطقه چابهار و استان سیستان و بلوچستان ظرفیت بسیار زیادی برای ایجاد بوم گردی وجود دارد و مردم باید از این فرصت استفاده نمایند، وام های ارزان قیمت خوبی برای این افراد در نظر گرفته می گردد، همچنین صندوق مشترک بین سازمان میراث فرهنگی و منطقه آزاد چابهار برای اعطای تسهیلات به افرادی که علاقه مند فعالیت در حوزه گردشگری هستند ایجاد خواهد شد.
مونسان در خصوص برگزاری دوره های آموزشی گردشگری گفت: تعداد دوره های آموزشی برای فعالان گردشگری سیستان و بلوچستان بیشتر می گردد و هزینه کمتری هم از افراد این منطقه دریافت می گردد.
منبع: میراث آریا