حساسیت غذایی در بازگشت ام .اس موثر است
به گزارش وبلاگ روشینا، پژوهشگران آمریکایی در آنالیز جدید خود توانستند ارتباط میان حساسیت غذایی و بیمارای ام .اس را آنالیز نمایند.

به گزارش وبلاگ روشینا و به نقل از نوروساینس نیوز، مکانیسم بیماری ام .اس مانند بسیاری از بیماری های دیگر، هنوز به طور کامل شناخته نشده و مانند پازلی از عوامل پیچیده ژنتیکی و محیطی باقی مانده است. قطعه اصلی این پازل، سیستم ایمنی است که مسئولیت تنظیم بسیاری از پدیده های فیزیولوژیکی از جمله حساسیت را بر عهده دارد.
اگرچه پژوهش های پیشین، ارتباط میان ام .اس و حساسیت ها را آنالیز نموده بودند اما اکنون گروهی از پژوهشگران بیمارستان زنان بیرمنگام(BWH) آمریکا قصد دارند این ارتباط را از راه جدیدی آنالیز نمایند. آنها با آنالیز ارتباط میان حساسیت و فعالیت بیماری التهابی، شواهد جدیدی مبنی بر ارتباط میان حساسیت غذایی و بیماری ام .اس دریافتند.
تانوجا کیتنیس(Tanuja Chitnis)، متخصص علوم اعصاب بیمارستان بیرمنگام و از نویسندگان این پژوهش گفت: بعضی از بیماران مبتلا به ام .اس که از حساسیت های غذایی قابل توجهی رنج می برند، بازگشت پی در پی بیماری را تجربه می نمایند. ما باور داریم که شاید احتمالی ترین مکانیسم مرتبط با حساسیت و تأثیر آن بر ام .اس، ناشی از فعالیت التهابی باشد.
کیتنیس و همکارانش در یک پژوهش گسترده، ارتباط میان فعالیت بیماری های التهابی و سابقه حساسیت بیماران را مورد آنالیز قرار دادند. همه شرکت نمایندگان این پژوهش که 1349 نفر بودند، یک پرسش نامه در خصوص حساسیت های غذایی، محیطی و دارویی را پر کردند. میزان فعالیت بیماری آنها نیز با ارزیابی تعداد حمله های اتفاق افتاده طی مراحل بیماری، مورد آنالیز نهاده شد.
نکته جالب این بود که شرکت نمایندگان گروه حساسیت های غذایی، بالاترین میزان حمله را تجربه نموده بودند و این حمله ها به میزان قابل توجهی از گروه های دیگر بیشتر بود. کیتنیس ادامه داد: شاید وجود آلرژی غذایی و مکانیسم های مرتبط با آن، به افزایش میزان بازگشت بیماری در افراد مبتلا به ام .اس منجر گردد.
کیتنیس و همکارانش در حال حاضر برای معین کردن نقش مکانیسم سیستم ایمنی در حساسیت و تأثیر آن بر فعالیت التهابی ام .اس کوشش می نمایند.
این پژوهش، در مجله Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry به چاپ رسید.
منبع: خبرگزاری ایسنا